Tasarım Klinik Gülüşünü Özgür Bırak

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

KABUL ET

Kaplama Diş mi Lamina Diş mi?

Kaplama Diş mi Lamina Diş mi?

Bir diğer önemli konu da uygulama tipi. Herkese lamina yapmadığımız gibi her hastanın her dişini de kaplamıyoruz. Bizim için önemli olan minimal sayıda dişe, minimal dokunuşlarla estetik sonucu alabilmek.

Kaplamalar dişin çepeçevre 360 derece kesilerek, kaplama malzemesine bağlı oranda küçültülerek dizayn edilmesiyle yapılır. Malzeme ne kadar inceltilebiliyorsa, o oranda diş yüzeyinden kaldırılacak doku miktarı da azalır. Dolayısıyla tam seramik malzemeler bu güne kadar en ince kullanım yapabildiğimiz hatta hiç kesim ya da aşındırma yapmadan bile uygulayabildiğimiz malzemelerdir.

Laminalarda ise, dişlere sadece görünen yüzden aşındırma yapılır ki bu aşındırmalar kullanılan malzemeler tam seramik olduğu için minimaldir. 0.3-0.7mm incelikte çalışılabilir.

Yani:

  • Dişlerimizin renk değişimi var mı? 
  • Sıralanmalarında düzensizlik ya da çapraşıklık var mi? 
  • Diş eksikliğiniz var mi?
  • Diş eti rahatsızlığı geçmişiniz ya da kemik erimesi mevcut mu?
  • Kapanışınızda bozukluk, diş sıkma ya da eklem sorununuz var mi?

 

Süreç nasıl ilerliyor?

Kaplamalar ve porselen laminalar hekim kontrollü ancak teknisyen çalışması isteyen tedavilerdir. Dolayısıyla hekim dişler üzerindeki düzenlemeleri yaptıktan sonra sizden aldığı ölçüyle, teknisyene sizi nakleder ve çalışmalar laboratuvarda devam eder. İlk provanızda düzenlemeler yapılır ve bitim işlemlerine geçilir. Total süreç kullandığımız malzemeyle doğrudan ilgili olduğu için 1 haftadan 10 güne kadar sürer.

Tek seansta estetik sağlayamaz mısınız o kadar vaktim yok benim?

Sağlarız :) Son yıllarda daha çok bonding adı altında duyduğunuz ön bölge estetik uygulamaları ile, tek seansta birçok estetik düzenleme yapılabiliyor.

Kompozit esaslı diş rengi dolgu malzemeleri kullanılarak yapılan bu Uygulamalar, dolgular ve laminalar şeklinde olabiliyor. Peki bunları hangi durumlarda uyguluyoruz:

  • Erken yaşta estetik sağlamak isteyip aynı zamanda porselen uygulaması yapmak istemediğimiz genç hastalarda
  • Ön dişlerin arası boşluk varsa kapatmak amaçlı
  • Ön dişlerde boyut farklılıkları ya da kırılmalardan kaynaklı simetri farklılıkları varsa düzenleme amaçlı
  • Ön dişlerde çürük ya da varolan eski dolguları değiştirirken
  • Lamina yaptırmak istiyorum ama az çok neye benzer tahmin edemiyorum bana gösterir misiniz diyen hastalarımıza örnek teşkil etmek aracıyla..

İster kaplama ister lamina ister porselen veya kompozit yapılan tüm işlemler varolan estetiğin düzenlenmesi amacı ile kullanılan tercihler ve tedavinizin parçalarıdır. Bizlerin amacı, uzmanlıklarımız doğrultusunda sizi en doğru tedaviye yönlendirerek yüzünüzü güldürecek estetiği yakalamaktır.

Randevu Al

Sağlıklı gülüşler için randevunuz hazır.